Thuis bij Energiefabriek Apeldoorn

Vier jaar geleden zijn we met enthousiaste studenten de uitdaging aangegaan om een voertuig te bouwen op zonne-energie voor een expeditie op Antarctica. Ondersteund door vele bedrijven en geïnteresseerden ontwikkelden twee teams in korte tijd de Solar Truck, een robuust voertuig met zonnepanelen, icoon voor duurzaamheid en behoud van Antarctica.

Een voorspoedige start is helaas geen garantie voor het bereiken van een gewenst doel. De expeditie naar Antarctica gaat helaas niet door. Een interessante samenwerking leverde wel een nieuwe kans.

 Nieuw leven voor de Solar Truck!

De Solar Truck is op 9 mei verhuisd naar de Energiefabriek in Apeldoorn. Hier worden studenten uit heel Nederland uitgedaagd om in samenwerking met het bedrijfsleven aan nieuwe duurzame oplossingen te werken. Het oude fabrieksterrein van de voormalige Zwitsalfabriek wordt een energie-neutrale omgeving, die katalysator zal zijn voor deze projecten.

De Solar Truck wordt symbool voor duurzaamheid in Apeldoorn. Het brengt onderwijs, bedrijfsleven, overheid en burgers met elkaar in verbinding. De truck zal o.a. gebruikt worden voor onderwijs, voorlichting en als werk- en testobject.

Op 21 mei hebben teamleden van het eerste uur Rob Kornelis, Roy Paschedag en Sebastiaan Mollema kennis overgedragen aan de betrokkenen bij de Energiefabriek, te weten medewerkers van Hollander Techniek, van The Rep’s en Lukalize.